Beste leden van de Heemkundige Vereniging,

Voor woensdag 9 oktober willen wij u uitnodigen voor een lezing van Walter Lodewijk, oud directeur van het museum in Harderwijk.

Deze lezing over Rien Poortvliet stond al op de agenda op de website, maar de reden dat deze uitnodiging aan de late kant is dat wij onverwacht de mogelijkheid kregen om de lezing te houden in het Noord-Veluws Museum en dit even moesten afstemmen. De lezing kan dan meteen gecombineerd worden met een bezoek aan de tentoonstelling over Rien Poortvliet.

Walter Lodewijk zal een presentatie houden met een selectie uit de duizenden tekeningen die Rien Poortvliet voor zijn vele boeken maakte over het leven in de natuur, honden, paarden, tradities, geschiedenis enzovoort. We kijken tijdens deze presentatie ook naar de teksten die bij de tekeningen staan en (vaak) zijn kritische blik op de wereld weergeven.

Vanaf 19.00 is er inloop met koffie en thee en alvast de mogelijkheid om de tentoonstelling te bezoeken. De lezing start om 19.30 en halverwege zal er een pauze zijn om ook de tentoonstelling te bezoeken of om op eigen kosten een drankje te nuttigen in de centrale hal. Rond 21.30 is de avond afgelopen.

Deze lezing is gratis voor leden van de Heemkundige Vereniging. Niet-leden betalen 3 euro.

Reserveren is wel noodzakelijk gezien de beperkte ruimte. Graag aanmelden uiterlijk maandag 7 oktober via dit mailadres (nuwenspete@gmail.com)

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de Heemkundige Vereniging Nuwenspete.